Kalastusviihdettä


Kalastus on monelle mieluisa harrastus. Kalastaminen rentouttaa ja saa mielen hetkeksi pysähtymään. Noin kaksi miljoonaa suomalaista lähtee kalaan vuosittain, toiset säännöllisesti ja toiset satunnaisemmin. Kalaan on helppo lähteä, sillä onkiminen ja pilkkiminen onnistuvat ilman kalastuslupaa. Esimerkiksi vapakalastajat joutuvat maksamaan kalastonhoitomaksun, mutta saavat sillä luvan kalastaa kaikkialla maassa lukuun ottamatta kalastuskieltoalueita. Oman mökin läheisyydessä järvessä tai joessa kalastaminen on suosittua niin lasten kuin isovanhempien keskuudessa.Toisinaan kalassa aika voi kuitenkin tulla pitkäksi. Juttelu voi säikyttää kalat tiehensä ja veneeseen ei voi tuoda mukana kovin suuria nykyajan laitteita. Toisinaan kalaan lähdetään että saisi olla hetken aikaa itsekseen, mutta kun lopulta on päästy järven keskelle veneellä, voi yksinolo tuntua yhtäkkiä pitkätoikkoiselta nykyajan hektisen elämäntavan keskellä.Tässä muutamia ideoita, miten voit kuluttaa aikaa odotellessasi kalojen ilmaantumista paikalle.

  1. Nappaa mukaan kasa kirjojaMikä voisi olla otollisempi paikka lukea kirjaa, kuin vene? Keskellä järveä ei kukaan pääse häiritsemään ja lukeminen kauniin luonnon ympäröivänä on rentouttava kokemus. Muista vain pakata aurinkolasit mukaan aurinkoisella säällä kalastaessasi, etteivät valkeat sivut pääse heijastamaan liiaksi.
  2. Pelaa pelejä mobiilissaJos olet lähtenyt matkaan ilman kummempaa ajanvietettä, mutta veneessä iskee pitkästys, löytyy älypuhelimestasi vastaus hätään. Suomessa 4G-verkko yltää lähes minne tahansa, joten pelaaminen jopa keskellä metsää onnistuu mainiosti. Hauska kalastusaiheinen peli on esimerkiksi Alaskan Fishing -kolikkopeli, josta voit voittaa rahaa vaikka uusien kalastusvälineiden ostoon.
  3. Ratko ristikko tai sudokuMökillä on usein mukana ristikoita tai sudokuja. Pakkaa ristikkolehti mukaan veneeseen tai laiturille ja aika kuluu kuin lentäen. Samalla saat hyödyllistä aivojumppaa ja rentoudut, sillä yhteen kohteeseen keskittyminen upottaa mielen esimeditatiiviseen tilaan, joka muun muassa laskee stressiä ja verenpainetta.
  4. Neulo sukat talveksiJos pidät neulomisesta, on heinäkuinen kalastusretki hyvää aikaa kutoa sukat tai vaikkapa villatakki syksyn varalle. Neulominen on rauhallista ja aikaa vievää puuhaa, eli täydellistä tekemistä kalojen odottelun lomassa. Ota mukaasi pieni pussukka neulontavälineille, niin neulos on helppo laittaa sivuun kun ongen päässä alkaa tapahtua.